Resort Waterrijk Oesterdam
natuurhotspots

De natuurhotspots bij Oesterdam Resort

  • Nabij Nationaal Park Oosterschelde
  • Zeeuwse polderlandschap
  • Wandel- en fietspaden

Natuurhotspots die u moet hebben gezien rondom Oesterdam Resort

Tijdens uw vakantie op ons luxe resort zijn er genoeg dingen te ontdekken. Perfect als u een natuurliefhebber bent! Zeeland is de ideale plek om even te ontsnappen aan het drukke en hectische dagelijks leven. Waar kunt u nog beter ontspannen dan in de Zeeuwse natuur? Bij Oesterdam Resort natuurlijk! Zowel voor jong en oud kunt u hier genieten van de natuur. Wij hebben een lijstje samengesteld met de leukste natuurhotspots die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf bij Oesterdam Resorts!

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland. Het is het kloppende hart van de Zeeuwse Delta. Bezoek Nationaal Park Oosterschelde voor de dynamische wereld van wind, water, slikken en schorren. Ontdek ook de prachtige onderwaterwereld met bruinvissen en zeehonden. De dijken zijn super kleurrijk door de diverse stenen die erop liggen. 

nationaal park oosterschelde

Landgoed Lievensberg

Landgoed Lievensberg is een oud landgoed die bestaat uit zandverstuivingen, heidetuin en dennenbos. U kunt het landgoed bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. De Natuurpoort Lievensberg is het startpunt om de prachtige natuur te ontdekken en lekker actief bezig te zijn. In dit geweldige natuurgebied kunt u wandelen, fietsen, fruit plukken, overnachten en heerlijk eten en drinken. 

Landschapspark De Bergse Heide

Landschapspark De Bergse Heide is een prachtige bosrijke plek om te ontdekken. Het is ontstaan op stuifduinen door eeuwenlange invloed van de sterke zeewind uit het zuidwesten. Nu is het een gemengd bos geworden. De Bergse Heide biedt veel leefruimte voor vele diverse planten en dieren. Kom snel deze prachtige natuur ontdekken!

Natuurpoort Benedensas

Natuurpoort Benedensas is het startpunt voor geweldige wandel-, kano-, sloep-, of fietstochten. Als u een echte natuurliefhebber bent is dit echt iets voor u! Spot bijzondere vogels of geniet van de rust langs het water. Eén ding is zeker: er is genoeg te ontdekken in dit prachtige stukje natuur. Ook is er bij Natuurpoort Benedensas veel historie te vinden. Zo zijn er veel sluizencomplexen, historie over de omgeving in een bunker en streekproducten waar u van kan genieten.

natuurpoort benedensas

Klimbos Brabantse Wal

Bent u een natuurliefhebber en ook een echte durfal? Dan is Klimbos Brabantse Wal echt iets voor u! Tijdens uw drie uur durende klimavontuur kunt u klimmen op maar liefst zeven verschillende routes! U krijgt eerst een instructie van 30 minuten. De hoogtes verschillen van 3 tot 18 meter. Van te voren is het verplicht om een ticket te halen. 

klimbos brabantse wal

De natuurhotspots om te ontdekken tijdens uw vakantie

Zoals u hebt gelezen is er genoeg natuur te ontdekken! Ook als u de kinderen hebt meegenomen op vakantie zijn er genoeg dingen in de natuurgebieden te doen. Kiest u ervoor om lekker te wandelen, natuuravonturen te beleven of prachtige fietsroutes af te leggen? Bij Oesterdam Resort kan het allemaal! Ook zijn er genoeg dingen te beleven op het resort zelf. Oesterdam Resort beschikt over eigen faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. 

Als u echt volledig tot rust wilt komen, bezoek dan de prachtige natuurhotspots die bij Oesterdam Resort zijn gelegen. Met wie gaat u deze plekken ontdekken?

Lees ook onze andere blogs ⤵