Resort Waterrijk Oesterdam
De leukste activiteiten met kinderen

De leukste activiteiten met kinderen bij Oesterdam Resort

 
  • To do's met kinderen
  • Van een bezoek aan de speeltuin tot een attractiepark
  • In de omgeving van ons resort

To do's met kinderen rondom Oesterdam Resort

Een vakantie op ons luxe resort met de kinderen is natuurlijk heerlijk, maar wij begrijpen ook dat je samen met de kids graag iets wilt ondernemen. Daarom hebben wij voor jou een aantal to do's op een rijtje gezet! Van een bezoekje aan de speeltuin tot een attractiepark. Je beleeft gegarandeerd een fijne tijd samen met de kinderen. En na een dag vol avonturen kun je weer heerlijk relaxen op ons resort. 

1. Streekmuseum de Meesstoof

Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland ligt op 15 minuten afstand van Oesterdam en geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint-Philipsland.

In het museum, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Sint-Annaland, maakt u een ware reis door het culturele erfgoed van Tholen en Sint Philipsland. De kerncollecties laten zien hoe de meekrapteelt in zijn werk ging en welke Thoolse sieraden en klederdracht werden gedragen. Bijzonder is de Noorse woning (geschonken aan Nederland bij de wederopbouw na de watersnoodramp van 1953) die op het terrein staat. Na een bezoek aan het museum kun je een heerlijk ijsje gaan halen bij het ijsschuurtje. Hier hebben ze namelijk het lekkerste zelfgemaakte ijs, en is vanaf de Meesstoof maar 2 minuten lopen.

Adres: Bierensstraat 6
4697 GE, Sint-Annaland

2. Speeltuin vrij en blij

Op nog geen 5 minuten lopen van het museum de Meesstoof en het ijsschuurtje is speeltuin vrij en blij te vinden. De speeltuin is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 20:00 uur, en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. De entreeprijs is €1,- per kind.

Adres: Schoolstraat 17
4697 CH, Sint-Annaland

 

3. Theater de Maagd

Theater de maagd is een sfeervol theater in Bergen op Zoom, op 20 minuten afstand van Oesterdam. Het is echter niet zomaar een theater, maar het is een verbouwde kerk! Bezoek een van de vele voorstellingen en beleef een culturele avond in de historische schouwburg.

Heel wat kindervoorstellingen komen naar De Maagd en met de speciale (gratis) stoel verhogers hoef je niets te missen! Daarnaast is er bij elke kindervoorstelling animatie in de foyer, zoals schminken, ballonbeesten maken en meer. De meeste sterren komen na afloop naar de foyer om samen met de kinderen op de foto te gaan, een praatje te maken of lekker te swingen. Kijk bij de voorstelling of deze ook een verkleedwedstrijd heeft, dan maak je kans op een mooie sprookjesprijs die je op het podium mag komen halen!

Adres: Grote Markt 32
4611 NT, Bergen op Zoom

 

4. Zwembaden

Zwemmen is een fantastisch tijdverdrijf voor het hele gezin. Een dagje lekker ontspannen kan bij zowel het binnenzwembad de Schelp in Bergen op Zoom, als in het buitenzwembad de spetter gevestigd in Tholen. Mocht je nou echt op zoek zijn naar een subtropisch zwemparadijs dan is het zeker de moeite waard om een ritje richting Goes te maken. Hier bevindt zich zwembad Omnium, waar zelfs een lazy river aanwezig is.

 Zwembad de Schelp
 Adres: De Boulevard 45
 4617 HD, Bergen op Zoom
 De Spetter Tholen
 Adres: Zoekweg 4
 4691 HT, Tholen
 Zwembad Omnium
 Adres: Zwembadweg 3
 4463 AB, Goes

 

 
 
 

5. De Zeeland

Plezier maken doe je in De Zeeland! De Zeeland is een markant gebouw aan de Markiezaatsweg. Deze voormalige suikerfabriek is gerestaureerd en verbouwd naar een groot winkelcomplex met behoud van historische waarde. Met een Bowling Lounge centrum, glow in the dark minigolf en een bioscoop vormt de Zeeland een perfect leisure-centrum voor Bergen op Zoom en omstreken.

Met maar liefst 12 bowlingbanen voorzien van speciale LED-verlichting die garant staat voor fantastische kleureffecten met daarbij speciale audio en video, een restaurant en een Grandcafé is uitgaan in Bowling en Resto-Lounge een beleving. Bij C-cinemas “kiek in de pot” staat de optimale filmbeleving centraal. In een gastvrije omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden middels het beste in beeld, geluid en comfortabele stoelen. Een voordeel aan dit bezoek is dan ook dat je er gratis de auto kan parkeren.

Adres: Markiezaatsweg 5
4615 PA, Bergen op Zoom

 

6. Tropical Zoo

Berkenhof Tropical Zoo is een super spannend uitje voor het hele gezin! Goed of slecht weer, de attracties van Berkenhof Tropical Zoo bieden voor ieder wat wils. Ontdek de meest kleurige dieren in de Tropical Zoo, ga ondergronds in de Fossielenmijn en ontdek mammoeten en sabeltandtijgers. Sta oog en oog met reusachtige dinosaurussen in de Dino Expo. In de Natuurklas bieden zij leerzame lesjes voor jong en oud. U mag hier zelfs een dier aanraken of vasthouden .....spannend!

Daarnaast is Berkenhof Tropical Zoo is al vele jaren op rij gekroond tot de leukste dagattractie van Zeeland volgens ANWB leden. Zeker de moeite waard om heen te gaan dus, en dat op een klein half uurtje rijden van Oesterdam.

Adres: Langeweegje 10A
4434 NE, Kwadendamme

7. Bevrijdingsmuseum

Een dagje in de geschiedenis duiken van Zeeland? Het complete verhaal van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog is te bewonderen in het bevrijdingsmuseum, 30 minuten rijden vanaf Oesterdam.

Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt u mee door de bewogen jaren van de provincie Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rode draad in dit verhaal is de ‘Slag om de Schelde’. De hevige strijd in het najaar van 1944 tussen de geallieerde en Duitse troepen om de heerschappij over de Westerschelde, de belangrijke vaarweg naar de toen reeds bevrijde haven van Antwerpen. Een vaak vergeten strijd, maar van doorslaggevende betekenis voor de latere bevrijding van West-Europa. Beleef het allemaal in het grootste museum van de provincie Zeeland en breng daarnaast ook een bezoek aan het themapark (3 hectare) over de Slag om de Schelde!

Adres: Coudorp 41
4455 AH, Nieuwdorp

 

8. Kinderboerderij

Op een kwartiertje rijden van Oesterdam is een gezellige kinderboerderij te vinden. Op ruim 1,5 hectare grond lopen er onder andere een mini koe, twee herten, twee lieve ezels, schattige pony's, brutale geiten, eigenwijze schapen, kakelende kippen en nieuwsgierige kalkoenen. Neem een kijkje en geef ze een aai over hun bol.

Trek in pannenkoeken? Bij kinderboerderij de nieuwe Drenck hebben ze naast lieve dieren en een grote zandspeeltuin ook een pannenkoekenhuis. Deze Kinderboerderij ligt in Bergen op Zoom en is 20 minuten rijden vanaf Oesterdam!

Camping de Muie
Adres: Kastelijnsweg 20
4695 RA, Sint Maartensdijk

De Nieuwe Drenck
Adres: Zuidgeest 17
4625 DG, Bergen op Zoom

 

9. Monkey Town

Zin om even helemaal uit te razen? In Halsteren zit Monkey Town, een indoor speelparadijs. Bij dit speelparadijs kan je klimmen, klauteren, ravotten en springen op de trampolines, door de kruiptunnels heen en zo hard als je kunt van de glijbanen af. Daarnaast hebben ze iedere maandag t/m vrijdag peuterochtend! Van plan om naar Monkey Town te gaan? Vergeet dan niet je sokken mee te nemen. Op blote voeten spelen is vanwege de hygiëne niet toegestaan.

Adres: Langstraat 5
4661 SE, Halsteren

 
 

10. Klimbos & 't Appeltje

Ben je klaar voor actie in de natuur? In Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom is er uitdaging genoeg! In 2020 wonnen ze de bronzen award voor ANWB ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’. Het Klimbos is nu nóg groter met een vrije val, bungee en een nieuwe junior route. Een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten. Het is er allemaal. Kies zelf een klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan. Klimmen kan al vanaf 6 jaar dus daag je ouders uit om samen een route te klimmen.

Is het klimmen nou niks voor jou omdat je nog te jong bent of omdat je liever met je voeten op de grond blijft staan, dan is er tegenover het klimbos een leuke speeltuin met terras en kinderboerderij, namelijk ’t Appeltje.

Adres: Boslustweg 1
4624 RB, Bergen op Zoom

11. Bowlen

Gezellig even met de hele familie een activiteit doen? Bij Bowling De Thoolse Brug is dat mogelijk. Bij de receptie kan je hiervoor een kortingskaart van € 5,- ophalen waardoor het nog leuker wordt!

 

12. Stoomtrein Goes-Borsele

Ook deze activiteit is iets verder weg. Namelijk 27 minuten rijden. Op reis met de Stoomtrein Goes-Borsele is een reis terug in de tijd! De stoomlocomotief fluit, de stoker werkt zich in het zweet en de conducteur komt met een ouderwetse kniptang de kaartjes knippen. Intussen geniet je van het voorbijglijdende landschap van Zuid-Beveland, dat niet voor niets werd aangewezen als Nationaal Landschap. De trein passeert kleinschalige polders, binnendijkjes, fruitboomgaarden en boerderijen. De koeien grazen onverstoorbaar verder, maar de hazen en fazanten zoeken een veilig heenkomen! Maar er is meer: De trein brengt je naar allerlei pittoreske stationnetjes, waar andere leuke activiteiten te vinden zijn: Van minitrein tot snoepwinkeltje, van skelterbaan tot Tropical Zoo en van diverse horeca tot wandelnetwerk. Combineer de reis met andere attracties en maak er een gevarieerd en dagvullend programma van!

Adres: Plesmanweg 23
4462 GC, Goes

13. Mini Mundi

Deze leuke activiteit is wel wat verder dan bovenstaande uitjes. Het is namelijk 38 minuten rijden. Mini Mundi is een familiepretpark in Middelburg dat op 15 mei 2009 zijn deuren opende. Het maakt deel uit van Zep Vrijetijdspark Middelburg en bevindt zich aan het Podium in de Mortierepolder. Het is een voortzetting van het voormalige Miniatuur Walcheren.

Het bekende Miniatuur Walcheren, een grote overdekte binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin én een pretpark met leuke attracties. In het attractiepark maak je met de hele familie een spannend rondje in de achtbaan of een wat rustiger ritje in het treintje. Hier kun je zwieren en zwaaien in de schommelschuit. Daarnaast kun je genieten van de draaimolen. Aan de jongste kinderen is ook gedacht, zij kunnen heerlijk binnenspelen met de bouwblokken, in de ballenbak of in de peuterhoek. Daarnaast zijn zij rolstoelvriendelijk.

Adres: Podium 35
4337 WV, Middelburg

 

Vakantie met kleine kinderen bij Oesterdam Resort

Kortom, er is genoeg te beleven wanneer je vakantie viert met je hele familie! Kies je voor een educatief dagje naar het museum, een dag vol vermaak in het theater, plonsen in het zwembad of avonturen beleven in het attractiepark? Ook op ons resort zijn er volop activiteiten te vinden. Oesterdam beschikt namelijk over een eigen activiteiten centrum geschikt voor jong en oud, genaamd de Outback! De Outback is gelegen op ons park en er is een enorm aanbod aan leuke en spannende activiteiten. Van een escaperoom, (kinder) paintballen, krat stapelen tot vlotten bouwen, er is echt vanalles te doen.

Maar soms ben je ook toe aan wat ontspanning. En na een dag vol plezier is het volop genieten en ontspannen op ons luxe resort. Strijk bijvoorbeeld neer op ons resort bij Marina Beachclub, dé beachclub van onze hotel in Ibiza stijl. Of geniet binnen bij de open haard. Wanneer kom jij je familievakantie vieren bij Oesterdam Resort?