Resort Waterrijk Oesterdam
Fietsroutes Zeeland

4x de mooiste fietsroutes in Zeeland

Ontdek Zeeland op de fiets

Dat Zeeland de ideale uitvalbasis is om te genieten van zon, zee en strand wist u vast al. Maar wist u ook dat Zeeland nog veel meer te bieden heeft dan dat? Van bruisende steden en gezellige dorpen tot aan rustgevende natuurgebieden: Zeeland heeft het allemaal. En zeg nu zelf, hoe kunt u deze waterrijke provincie beter verkennen dan op een tweewieler? Spring op de fiets en ontdek de bezienswaardigheden in de omgeving tijdens een heerlijke fietsvakantie in Zeeland

Fietsen in Zeeland

Zeeland is niet voor niets uitgeroepen tot 5-sterren provincie om te verkennen per fiets. Dankzij de rust, ruimte en natuur is dit een geliefde plek om doorheen te fietsen. Vanaf Oesterdam Resort kunt u letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Niet alleen kunt op dit vakantiepark aan het water heerlijk ontspannen, u kunt hier ook terecht om een fiets te huren als u geen eigen fietsen heeft meegenomen. Laat die fietsvakantie in Zeeland dus maar beginnen!

Fietsen in Zeeland

Fietsroutes in Zeeland met historie

Er zijn genoeg fietsroutes in Zeeland die een ‘wauw’ effect bij u naar boven brengen. Bovendien hoeft u geen ervaren fietser te zijn om wat van de provincie te zien. Zo kunt u bijvoorbeeld de Watersnoodroute ontdekken. Deze route laat u een aantal indrukwekkende delen van Schouwen-Duiveland zien. Wie de route volgt komt langs de plekken waar zich in 1953 de watersnoodramp onttrok. Vanaf Oesterdam Resort fietst u naar Bruinisse. Vanaf daar vervolgt u de route via Sirjansland, Dreischor, Nieuwerkerk, Ouwerkerk, Zonnemaire en eindigt u in Noordgouwe. Een route waarbij u niet alleen de provincie leert kennen, maar ook haar geschiedenis

Een andere leuke, en iets kortere route is perfect om in twee uur de historie van Tholen te ontdekken. Tijdens deze route komt u langs verschillende traditionele boerderijen op het eiland Tholen, waarbij u zowel door het gelijknamige dorp als door Sint Philipsland fietst. Informatie verkrijgt u dankzij de informatieborden bij iedere boerderij. Begin in Tholen op een steenworp afstand van Oesterdam Resort en zet de tocht voort via Oud-Vossemeer, Sint Philipsland, Anna Jacobapolder, Stavenisse en Sint-Maartensdijk. Het eindpunt van de route bevindt zich in Sint Annaland. Vergeet daar zeker niet om een kijkje te nemen in de prachtige jachthaven. 

Fietsen in Zeeland

Tochten om de Zeeuwse natuur te bewonderen

De fietsliefhebbers die een middag plezier willen beleven kunnen de westkant van Zeeland ontdekken. Zo kunt u vanaf Oesterdam Resort een bezoek brengen aan Natuurgebied De Pluimpot, waar u heen en weer 5 kwartier over doet. Start bij Vakantiepark Oosterschelde en fiets in westelijke richting naar Nieuw-Strijen. Om bij Natuurgebied De Pluimpot uit te komen kunt u grotendeels langs de Oosterschelde fietsen. Onderweg kunt u in het gezellige dorp Westkerke stoppen om even neer te ploffen op een van de terrassen en te genieten van een ijskoud drankje. Als u weer op de fiets stapt, bent u al na 7 minuten omgeven door een prachtig natuurgebied. U kunt hier uitstekend vogels spotten, dus neem uw verrekijker of fototoestel zeker mee. 

Een andere mogelijkheid is om koers te zetten richting Noord-Beveland, waar u heen en terug een krappe zes uur over doet. Fiets vanaf Tholen naar Bruinisse, om vervolgens Kapelle en Zierikzee achter u te laten. Steek vanaf daar de Zeelandbrug over om aan te komen in Kortgene en Colijnsplaat. Noord-Beveland staat bekend om zijn dijken, waarvandaan u uitzicht hebt over de Oosterschelde en het Veerse Meer. Kijkt u achter de dijken, dan geniet u van adembenemende moerasgebieden.

Marina Beachclub

Ontspannen na een dag fietsen

Aan het einde van de dag heeft u vast trek gekregen. Strijk neer bij de Marina Beachclub en geniet na een actieve dag fietsen van de lekkerste seizoensgerechten. Ondertussen kunt u het prachtige uitzicht bewonderen dankzij de unieke ligging aan het water. Aangezien Marina Beachclub zich ook op het vakantiepark bevindt, wandelt u na het eten eenvoudig naar uw eigen accommodatie. Op Oesterdam Resort kunt u kiezen voor een villa of een hotel suite, waar het u aan niets ontbreekt. In de luxe hotel suites kunt u goed ontspannen dankzij de kingsize bedden en de luxe badkamer met regendouche en ligbad. Ook de villa’s zijn goed uitgerust met royale slaapkamers, een volledig ingerichte keuken en fijne badkamers. Extra fijn is dat een aantal villa’s beschikken over een eigen wellness. Ook het hotel in Zeeland is uitgerust met spa en wellness. Hier voelt u alle zorgen van u afglijden terwijl u even de ogen sluit. Aan het eind van de vakantie keert u herboren richting huis. 

Bent u van plan om een weekend of een midweek Zeeland te plannen? Wacht niet langer en boek vandaag nog!