Resort Waterrijk Oesterdam
Het Resort

Resort Waterrijk Oesterdam

  • Resort met luxe villa's en hotel suitse
  • Marina Beachclub mét cabanastrand
  • Prachtige ligging aan het Zoommeer

De geschiedenis van Resort Waterrijk Oesterdam

In 1979 is het allemaal begonnen: de bouw van de Oesterdam. Deze dam is één van de welbekende Zeeuwse Deltawerken en had als doel om de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren te verdelen, ten behoeve van de verbetering van de zoetwaterhuishouden en scheepvaart in deze wateren. De bouw van de Oesterdam droeg bij aan het ontstaan van het Zoommeer, een zoetwatermeer met een bijzonder verhaal. Dit meer bevindt zich namelijk op de plaats waar ooit de historische stad Reimerswaal stond. De stad kent een roerige geschiedenis en werd na de verovering door de Geuzen tijdens de Tachtigjarige Oorlog platgebrand. Hierna waren er nog enkele pogingen om de stad weer op te bouwen, maar uiteindelijk is Reimerwaal door de golven opgeslokt en nooit meer opnieuw opgebouwd. 

De Oesterdam werd in etappes aangelegd en in 1989 werd de nieuwe verbinding officieel geopend door de commissaris van de Koningin. In 1991 werden de Speelmansplaten aangelegd, het natuur- en recreatiegebied waar Waterrijk Oesterdam op gebouwd is. Het proces om van de Speelmansplaten aan de Oesterdam een volwaardig recreatiegebied te maken begon in 2001. Er waren duidelijke doelstellingen die inmiddels succesvol bereikt zijn; het terrein klaarmaken voor verblijfsrecreatie door middel van het bouwen van luxe vakantievilla’s en het herinrichten van het terrein met de focus op horeca, watersport en outdoor events.

 

Resort Waterrijk Oesterdam

Door de jaren heen is Waterrijk Oesterdam uitgegroeid tot een volwaardig resort met prachtige voorzieningen en luxe accommodaties, waar villa’s staan mede ontworpen door Nederlandse ontwerper Piet Boon. Aan water, natuur, rust en ruimte is geen gebrek op het luxe vakantiepark. Het resort beschikt over unieke watervilla's en luxe hotel suites. De vrijstaande villa's zijn ruim en luxe en het grootste deel van de woningen beschikt over een eigen aanlegsteiger. Ook beschikken de Oesterdam Wellness villa's over een sauna, jacuzzi en sunshower. In ons nieuwe hotel bevinden zich luxe 2- en 4-persoons hotel suites

Bovendien is ons resort dé hotspot van Zeeland. De gloednieuwe Marina Beachclub, mét cabanastrand, laat u het ultieme Ibiza-gevoel ervaren! Met een à la carte restaurant, zandstrand, buitenterras en tegelijkertijd een schitterend en rustgevend uitzicht over het water geniet u optimaal. Daarnaast vindt u in ons pand onder andere de receptie, een fietsverhuur, mogelijkheden voor het huren van vergaderruimtes en sanitaire voorzieningen voor de jachthaven. Wat de toekomst ons ook brengt, op de Oesterdam beleeft u gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!

 

Ontdek Resort Waterrijk Oesterdam