Resort Waterrijk Oesterdam
Herfst in Zeeland

Een heerlijke herfst in Zeeland

4 redenen voor een bezoek aan Zeeland in de herfst

Houdt u ook zo van de herfst? Dit onstuimige en kleurrijke seizoen in de maanden oktober, november en december beleeft u extra intens tijdens een vakantie. En dan bedoelen we natuurlijk een vakantie in Zeeland! Wij geloven dat onze provincie in elk seizoen een bezoek waard is, en willen u graag vertellen waarom u de herfst in Zeeland een keer moet meemaken. Of er nu een herfststorm woedt of het herfstzonnetje schijnt, voor elk weertype is er wat te doen.

1. Lange herfstwandelingen

"Herfstwandelingen maak je toch in het bos?", denkt u nu misschien. Maar wie denkt dat er in Zeeland geen bos is heeft het mis! Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland, is waar u moet zijn in de herfst. Niet alleen omdat het een prachtig natuurgebied is, ook heeft u hier een grote kans om oog in oog te staan met damherten in de herfst. Waarschijnlijk hoort u ze nog eerder dan u ze ziet, want in de bronsttijd maken ze een hoop kabaal. Neem vooral uw camera mee want naast herten vindt u hier ook veel paddenstoelen.

✔️ Tip: Boswachterij Westerschouwen is ongeveer een uur rijden vanaf Tholen, dus maak er meteen een leuke roadtrip door Zeeland van!

Herfst in Zeeland

2. Rust & ruimte op het strand

Behalve wandelen in het bos is het strand natuurlijk ook favoriet voor een strandwandeling in de herfst. Trotseer de wind en haal een frisse neus! Op het eiland Tholen zijn er diverse kleine en knusse strandjes te vinden. Liever een lange strandwandeling maken over de zo kenmerkende uitgestrekte Zeeuwse stranden? Tussen Vlissingen en Zoutelande ligt kilometers aan strand waar u in de herfst weinig anderen zult tegenkomen. Een unieke ervaring om over een uitgestorven strand te wandelen!

✔️  Tip: Blijf tot de zon ondergaat want de zonsondergang in de herfst is, wanneer het helder is, heel spectaculair!

3. Warme chocolademelk met slagroom

Wie dit ooit heeft verzonnen zijn we eeuwig dankbaar, want oh wat is dat lekker na een lange wandeling in de herfst! Zoek een leuke strandtent met uitzicht op zee, misschien wel met een haardvuur binnen waar u weer even kunt opwarmen. Nog meer van die toppers in de herfst: erwtensoep met roggebrood en katenspek, of een rijkelijk belegde pannenkoek met kaas en spek. Van de herfst krijgt u nou eenmaal trek, dus laat het u goed smaken!

✔️ Tip: Bij onze eigen Marina Beachclub serveren we de lekkerste seizoensgerechten en heeft u een prachtig uitzicht over het Zoommeer. En ja, uiteraard is er ook warme chocolademelk met slagroom!

Herfst in Zeeland

4. Genieten van wellness

Wanneer het buiten nat en guur is kunt u het beste binnen blijven. Gelukkig bent u bij Oesterdam Resort daarvoor op de juiste plek. Dankzij onze wellnessfaciliteiten, zowel in de villa's als in het hotel, kunt u er een ontspannen wellness dagje van maken. Kies bijvoorbeeld voor privé wellness met sauna en/of jacuzzi in een van onze villa's. Of boek een wellness weekend in ons hotel waar u onbeperkt toegang heeft tot de wellnessarea. 

✔️ Tip: Dankzij de flexibele aankomst- en vertrekdagen kunt u elke dag aankomen of vertrekken, en geniet u op het moment dat het u uitkomt.

Het ideale verblijf in de herfst

De kleuren in het najaar zijn prachtig! De ligging van Oesterdam Resort maakt het een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Trek eropuit in de omgeving van Tholen, bewonder de bijzondere flora en fauna van Nationaal Park Oosterschelde of geniet van de luxe van even helemaal niets. Oesterdam staat voor u klaar om het ultieme vakantiegevoel te beleven.