De geschiedenis

In 1979 is het allemaal begonnen: de bouw van de Oesterdam. Deze dam is één van de welbekende Zeeuwse Deltawerken en had als doel om de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren te verdelen, ten behoeve van de verbetering van de zoetwaterhuishouden en scheepvaart in deze wateren. De bouw van de Oesterdam droeg bij aan het onstaan van het Zoommeer, een zoetwatermeer met een bijzonder verhaal. Dit meer bevindt zich namelijk op de plaats waar ooit de historische stad Reimerswaal stond. De stad kent een roerige geschiedenis en werd na de verovering door de Geuzen tijdens de Tachtigjarige Oorlog platgebrand. Hierna waren er nog enkele pogingen om de stad weer op te bouwen, maar uiteindelijk is Reimerwaal door de golven opgeslokt en nooit meer opnieuw opgebouwd.

De Oesterdam werd in etappes aangelegd en in 1989 werd de nieuwe verbinding officieel geopend door de commissaris van de Koningin. In 1991 werden de Speelmansplaten aangelegd, het natuur- en recreatiegebied waar Waterrijk Oesterdam op gebouwd is. Het proces om van de Speelmansplaten aan de Oesterdam een volwaardig recreatiegebied te maken begon in 2001. In dit jaar richtte Mike Verweij, ondernemer en ontwikkelaar van Waterrijk Oesterdam, het bedrijf Speelmansplaten BV op, waarmee hij het gebied opkocht en overnam. Het bedrijf had een aantal duidelijke doelstellingen die inmiddels succesvol bereikt zijn: het terrein klaarmaken voor verblijfsrecreatie door middel van het bouwen van watervilla’s en het herinrichten van het terrein met de focus op horeca, watersport en outdoor events.

Door de jaren heen is Waterrijk Oesterdam uitgegroeid tot een volwaardig vakantiepark met prachtige voorzieningen en luxe accommodaties, ontworpen door Nederlandse ontwerper Piet Boon. De ontwikkeling van Waterrijk Oesterdam is echter nog lang niet klaar. Wat de toekomst ons ook brengt, op Waterrijk Oesterdam beleeft u gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!